Een ronde eettafel kan een verfrissende en veelzijdige toevoeging zijn aan je eetkamer, maar het succes ervan hangt sterk af van de indeling van de ruimte. Hoe kun je de voordelen van een ronde eettafel maximaliseren en een gezellige, functionele eetruimte creëren? We delen wat slimme indelingsideeën met je om het meeste uit je ronde eettafel te halen!

Middelpunt van de kamer

Een van de meest effectieve manieren om een ronde eettafel te gebruiken, is door het in het midden van de kamer te plaatsen. Dit creëert een gevoel van symmetrie en maakt de tafel het centrale punt van de eetkamer. Het biedt ook de mogelijkheid om rondom de tafel te lopen. 

Intieme eethoek

Een ronde eettafel is ideaal voor het creëren van een intieme eethoek. Plaats de tafel in een hoek van de kamer, omringd door comfortabele stoelen of zelfs een bank. Dit ontwerp creëert gezelligheid en moedigt gesprekken aan, omdat iedereen elkaar kan zien. 

Ruimtebesparend in kleine eetkamers

Voor huizen met beperkte ruimte kan een ronde eettafel een slimme keuze zijn. Het ontbreken van scherpe hoeken maakt het gemakkelijker om door de ruimte te bewegen, wat vooral voordelig is in kleine eetkamers. Kies voor inklapbare stoelen of banken die je onder de tafel kunt schuiven wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor de ruimte nog functioneler wordt. Ook zijn ronde eettafels in verschillende afmetingen altijd verkrijgbaar. 

Creëer dynamiek met verschillende stoelen

Een leuke manier om de indeling van een ronde eettafel interessant te maken, is door het gebruik van verschillende stoelen. Combineer bijpassende stoelen met enkele statementstoelen aan de kop van de tafel. Dit voegt niet alleen variatie toe, maar geeft ook een speelse en eigentijdse uitstraling aan de eetruimte.

Visuele scheiding 

In huizen met veel open ruimte kan een ronde eettafel dienen als een visuele scheiding tussen de eetkamer en de aangrenzende ruimtes, zoals de keuken of de woonkamer. Dit zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de verschillende gebieden en helpt bij het gevoel van samenhang in de gehele leefruimte.

Ronde eettafel met bank

Overweeg het toevoegen van een bank bij je ronde eettafel. Een ingebouwde bank langs de boog van de tafel maximaliseert de zitcapaciteit en geeft de ruimte een gezellige uitstraling. Voeg leuke kussens toe voor extra comfort en stijl.

Accentueer met verlichting

De juiste verlichting kan veel doen met je eetkamer. Overweeg het ophangen van een opvallende kroonluchter recht boven de tafel. Dit niet alleen functioneel, maar het voegt ook een decoratief element toe dat de aandacht naar het middelpunt van de eetruimte trekt.

Een ronde eettafel talloze mogelijkheden voor slimme indelingen in diverse ruimtes. Of je nu kiest voor een centrale opstelling, een intieme hoek creëert, of de tafel combineert met verschillende stoelen, een ronde eettafel kan een veelzijdige en stijlvolle toevoeging zijn aan elke eetkamer. Het sleutelwoord is om de indeling aan te passen aan de unieke behoeften van jouw huis en levensstijl.

Ga je voor een ronde eettafel of toch liever een ovale eettafel in vintage stijl? Kijk snel op de website van Table Du Sud of kom langs in een van onze showrooms.